CBD - Stiati ca?

Europa este pe punctul de a legaliza canabisul!

În timp ce SUA a progresat constant cu mozaicul său de legi privind canabisul de la stat la stat, o mișcare similară are loc în Europa de câțiva ani de zile.

Mai multe țări din Uniunea Europeană au stabilit programe de canabis medicinal, inclusiv Norvegia, Suedia, Finlanda, Germania, Elveția, Italia și Portugalia, pentru a numi câteva.

Franța și Irlanda își testează propriile programe medicale chiar în acest moment. Este foarte sigur să spunem că Europa înțelege canabisul și numeroasele sale beneficii medicale.

Avocații urmăresc adesea progresul către legalizarea completă în trei pași: decriminalizarea, legalizare medicală și legalizare completă a canabisului pentru consumul pentru adulți. Deși chiar și oamenii din industrie presupun că Țările de Jos (în special Amsterdam), Spania și Portugalia au legalizat utilizarea canabisului pentru adulți, acesta nu este de fapt cazul.

Toate cele trei țări recunosc beneficiile medicale ale canabisului, dar tolerează pur și simplu consumul recreațional prin statutul dezincriminat al canabisului în guvernele lor. Portugalia a dezincriminat în mod special toate drogurile recreative în urmă cu mai bine de zece ani înainte de a introduce programul său de canabis medicinal.

Taxele colectate de program sunt folosite pentru a finanța programe de tratare a dependenței și alte resurse pentru abuzul de substanțe. Guvernul portughez a adoptat abordarea pasională de a ajuta, nu de a face rău celor care se luptă cu dependența. 

 

Istoricul consumului de canabis la adulți

În 2013, Uruguay a devenit prima țară din lume care a legalizat utilizarea canabisului în scop recreativ. În timp ce țara a dezincriminat canabisul încă din 1974, mișcarea a fost destul de controversată. Cinci ani mai târziu, pe 17 octombrie 2018, Legea Federală privind canabisul a fost aprobată în Canada, făcând țara prima națiune G7 și G20 care a legalizat consumul canabisului pentru adulți.

Nu pentru a lua fața Uruguayului, dar acest moment a fost uriaș. La urma urmei, Canada este a doua cea mai mare țară din lume după masă terestră. Doar o lună mai târziu, rapoartele au indicat că un jucător din UE era gata să facă un salt similar – din nou, destul de controversat, având în vedere că UE abia începuse să se folosească de uz medical la momentul respectiv.

În noiembrie 2018, guvernul Luxemburgului a anunțat că va legaliza consumul recreațional de canabis până la sfârșitul anului 2021. Luxemburg tocmai și-a început programul medical pilot de doi ani cu un an înainte, în 2017.

Desigur, țara a dezincriminat posesia personală în 1973, când guvernul a reclasificat canabisul într-o substanță controlată de Categoria B – ceea ce au făcut și alte câteva țări și state americane de-a lungul anilor ’70 – dar acest lucru a ridicat în continuare sprâncene pentru cei care urmăresc și lucrează în canabis la nivel internațional.

Până când Malta a legalizat în mod neașteptat utilizarea canabisului pentru adulți în ianuarie, anul curent, Luxemburg era gata să devină prima țară europeană care a implementat un program de utilizare a canabisului pentru adulți – dar nu în modul în care ar crede majoritatea.

Luxemburg va demara lucrurile permițând posesia și cultivarea canabisului pentru uz personal, așa cum a făcut Washington D.C. în Parlamentul SUA, se așteaptă să voteze o iterație a propunerii până la începutul anului 2022, iar actualele partide de guvernământ sunt de acord cu reforma. Țara va intra în spațiu privat, apoi comercial; Gândește-te la asta ca la o abordare „merg înainte de a alerga”.

Germania e în mișcare

Germania și-a anunțat intenția de a legaliza canabisul consumat de adulți. Acesta este într-adevăr un pas uriaș! Cu toate acestea, canabisul legal nu este nou în Germania; legea medicală actuală a țării a fost pusă în aplicare din 2017.

Spre deosebire de programele medicale de aici, în State, acesta este un program medical prin definiție: medicii dau rețete reale, nu recomandări. Pacienții duc apoi nota medicului la o farmacie, care eliberează medicamentul (cel mai adesea specific tulpinii).

Canabisul, la fel ca majoritatea altor substanțe prescrise de medic, este recunoscut și acoperit de asigurările de sănătate. Cu această legitimitate stabilită, pacienților li se interzice să-și cultive propria lor plantă e canabis. Totul este foarte reglementat, cu reguli stricte în ceea ce privește calitatea și consistența.

Împărtășesc această perspectivă, deoarece ne oferă o viziune asupra cum ar putea arăta o piață destinată adulților. Așteptați-vă ca reglementările privind bunele practici de producție ale UE (EU GMP) să se aplice tuturor producătorilor de canabis pe și pentru piața germană.

În acest moment, legislația privind canabisul pentru consumul adulților trebuie încă introdusă în sesiunile guvernamentale, dar din ceea ce spun unii germani, adoptarea este inevitabilă, deoarece toate părțile implicate susțin propunerea. În timp ce prietenii din sudul Luxemburgului vor vedea libertatea de consum pentru toți adulții, Germania va nivela mișcarea făcând-o disponibilă comercial, nu doar personal.

Cine urmează, am putea întreba? Cu Țările de Jos și Belgia la vest de Germania și Luxemburg, unii consideră că adoptarea va avea o tendință în această direcție.

Odată cu atracția turismului suplimentar și a atmosferei cu stilurile de viață și cultura existente în Spania, plauzibilitatea ca Peninsula Iberică să se transforme la statutul de consum pentru adulți este de asemenea mare.

După cum am văzut direct aici, în State și în cele din urmă în Americi, mișcarea trebuie să înceapă doar cu un oraș, apoi un stat și, în cele din urmă, o țară.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *