CBD - Stiati ca?

Canabinoizii pot preveni infecția cu SARS-CoV-2

Un nou studiu publicat în Journal of Natural Products al Societății Americane de Chimie și al Societății Americane de Farmacognozie a arătat următoarele: canabinoizii izolați sau cei din extractele de cânepă au potențialul de a preveni și trata infecția cu coronavirus 2 (SARS-CoV-2) – în primul rând prin blocarea intrării în celulele virale.

Una dintre principalele îngrijorări în pandemia actuală a bolii coronavirus 2019 (COVID-19) este răspândirea multor variante virale diferite, cunoscute pentru eludarea cu succes a anticorpilor împotriva liniei timpurii SARS-CoV-2.

O preocupare suplimentară este că strategiile de vaccinare implementate în prezent se bazează pe domeniul de legare la receptor (RBD) al glicoproteinei cu vârf dintr-o tulpină SARS-CoV-2 identificată inițial.

Ca strategie complementară vaccinurilor, agenții de tratament cu molecule mici sunt necesari pentru a trata sau a preveni infecțiile cu SARS-CoV-2 și varianta acestuia. Aici putem apela din nou la produsele naturale, ca una dintre cele mai de succes surse de medicamente și medicamente din istoria farmacologiei.

Se știe deja că, de exemplu cânepa (Cannabis sativa L) este folosită pentru hrană, hrană pentru animale și fibre; în plus, diferite extracte și compuși de cânepă au devenit adăugiri bine acceptate la alimente și suplimente alimentare, precum și la cosmetice și loțiuni de corp.

Cu toate acestea, există și un rol pentru canabinoizi ca una dintre potențialele soluții de tratament în timpul pandemiei actuale?

Această întrebare de cercetare a fost abordată recent de o echipă de oameni de știință condusă de Dr. Richard B. van Breemen de la Institutul Linus Pauling de la Universitatea de Stat din Oregon din Statele Unite.

 

Exploatarea puterii microbilelor magnetice:

Pentru a găsi liganzi naturali ai glicoproteinei cu vârf SARS-CoV-2 (care este esențială pentru atașarea și intrarea în celulele virale), a fost dezvoltat un screening de selecție a afinității microbilelor magnetice (MagMASS) cu utilizarea subunității de glicoproteină spike S1 imobilizat pe microbile magnetice.

Extractele botanice au fost apoi analizate cu această tehnică, iar extractele de cânepă (Cannabis sativa L) au produs câteva rezultate.

În consecință, cercetătorii și-au propus să determine dacă anumiți canabinoizi pot preveni efectiv infecția prin oprirea pătrunderii celulelor virale în testele de infecție cu virusuri și celulele virusului SARS-CoV-2 vii. Mai mult, subunitățile S1 denaturate ale glicoproteinei spike au fost utilizate ca martori negativi.

Pentru a valida capabilitățile de neutralizare potențiale ale compușilor selectați, au fost efectuate teste de formare a focalizării cu utilizarea virusului SARS-CoV-2 autentic (Izolat USA-WA1/2020).

În acest scop, celulele Vero E6 (derivate din rinichiul de maimuță verde africană) au fost utilizate datorită susceptibilității lor ridicate și utilizării omniprezente în studiile cu virusuri vii SARS-CoV-2.

 

Oprirea SARS-CoV-2 și a variantelor sale:

Doi canabinoizi din acest studiu au arătat cele mai mari afinități pentru glicoproteina cu vârf SARS-CoV-2, iar aceștia au fost acidul cannabidiolic (CBDA) și acidul canabigerolic (CBGA). Ei au blocat cu succes infecția celulelor epiteliale umane de către un pseudovirus care exprimă glicoproteina în vârf.

O descoperire și mai semnificativă a fost că atât CBDA, cât și CBGA din cânepă ar putea opri eficient infecția nu numai cu SARS-CoV-2 viu original, ci și cu variante de îngrijorare, cum ar fi B.1.1.7 (tulpina alfa) și B.1.351 ( tulpina beta).

De notat, la momentul acestor experimente, tulpina Omicron nu a fost încă identificată. Autorii mai notează și concentrațiile necesare pentru a bloca infecția cu 50% dintre viruși sunt realizabile clinic.

Datele privind biodisponibilitatea (în primul rând pentru CBDA) arată că ar trebui să fie posibile concentrațiile micromolare în plasmă și ser, ceea ce este necesar pentru eficacitate și tolerabilitate.

 

De la utilizarea clinică la beneficiile pentru sănătatea publică:

Canabinoizii biodisponibili oral identificați în acest studiu au o promisiune pentru prevenirea și tratarea infecției cu SARS-CoV-2.

În plus, datele arată impactul minim al liniilor de variante asupra eficacității CBDA și CBGA, care este o tendință favorabilă care se poate extinde la variantele actuale și potențiale viitoare de îngrijorare.

„Deoarece credem că locul primar de legare pentru CBGA este alosteric, poate exista chiar o presiune evolutivă redusă pentru ca SARS-CoV-2 să-și modifice situsurile de legare în comparație cu situsurile de legare ortosterice favorizate de obicei de anticorpii neutralizanți”, subliniază autorii studiului.

Odată cu utilizarea pe scară largă a canabinoizilor, variantele rezistente SARS-CoV-2 pot apărea în continuare.

Totuși, combinația de vaccinuri și tratamentul CBDA/CBGA poate deschide ușa pentru un mediu mai solicitant în care SARS-CoV-2 va avea o oportunitate foarte redusă de evadare.

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/cbdfunhousero/

Instagram: https://www.instagram.com/cbdfunhouse/

Sursa: https://www.news-medical.net/

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *