Uleiul din semințe de cânepă de la Goldfish Amsterdam este extras din semințele plantei de cânepă. Semințele sunt presate la rece pentru a produce unul dintre cele mai diverse și mai puternice uleiuri din punct de vedere nutrițional.
Deoarece semințele provin din planta de cânepă, puteți fi siguri că uleiul presat din ea nu va provoca un efect psihoactive. Semințele de cânepă sunt pline de acizi grași buni, nutrienți și vitamine și minerale bioactive valoroase.
Uleiul de cânepă este cunoscut drept cel mai echilibrat ulei din natură, deoarece este bogat în acizi grași polinesaturați, cu un raport ideal de Omega 6 și Omega 3. Pentru a-și păstra valoarea nutritivă ridicată, semințele de cânepă sunt presate la rece.
BENEFICII:
Semințele de cânepă sunt pline de acizi grași buni, nutrienți și vitamine și minerale bioactive valoroase. Numeroasele efecte pozitive asupra sănătății ale uleiului din semințe de cânepă sunt legate de raportul 3: 1 dintre acidul linoleic (LA) și acidul α-linolenic (LNA), doi acizi grași polinesaturați esențiali care sunt deosebit de importanți pentru sănătatea inimii noastre. Acizii grași esențiali, cum ar fi Omega-3 și Omega-6, sunt cunoscute de multă vreme că îmbunătățesc memoria și previn scăderea funcției creierului cauzată de vârstă.
Uleiul din semințe de cânepă oferă următoarele beneficii pentru sănătate:
Piele îmbunătățită: Un studiu dermatologic a constatat că consumul oral de ulei de semințe de cânepă îmbunătățește simptomele dermatitei atopice, cunoscute și sub numele de eczemă. Cercetătorii atribuie aceste rezultate acizilor grași găsiți în uleiul de semințe de cânepă. Uleiul din semințe de cânepă este, de asemenea, util în tratarea altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis și acnee. În plus, uleiul din semințe de cânepă întărește pielea și o face mai capabilă să reziste la infecții.
Scăderea tensiunii arteriale: acizii grași Omega-3 abundenți în uleiul de semințe de cânepă pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată). Cercetările recomandă utilizarea suplimentelor de acizi grași omega-3 împreună cu medicamentele pentru tensiune arterială pentru a scădea tensiunea arterială.
Promovează sănătatea inimii: Uleiul din semințe de cânepă este bogat în acid linoleic. Studiile au arătat că o dietă bogată în acid linoleic reduce semnificativ colesterolul total și lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) sau colesterolul „rău”. Scăderea nivelului de colesterol reduce riscul de hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și boli de inimă.
Ameliorarea durerii: Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de semințe de cânepă ajută la reducerea durerii. Puteți aplica ulei de semințe de cânepă direct în zona dureroasă pentru ameliorarea naturală a durerii.
Reducerea inflamației: S-a demonstrat că acidul gamma-linoleic (GLA) prezent în uleiul de semințe de cânepă reduce inflamația. O revizuire a studiilor sugerează că plantele naturale bogate în GLA sunt eficiente în ameliorarea simptomelor afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), artrita reumatoidă (RA) și scleroza multiplă (SM).
Sprijină o sarcină sănătoasă: conținutul ridicat de acizi grași omega-3 al uleiului de semințe de cânepă îl face un supliment benefic pentru femeile însărcinate. Studiile au descoperit că acizii grași omega-3 sunt vitali în timpul sarcinii. Ele susțin dezvoltarea sănătoasă a creierului și a ochilor pentru copil și pot ajuta, de asemenea, la prevenirea depresiei materne.
CUM PUTEȚI UTILIZA CEL MAI BUN ULEIUL DE SEMINȚE DE CÂNEPE
Uleiul din semințe de cânepă este ușor de folosit în bucătărie, dar nu este potrivit pentru coacere. Când este încălzit, își pierde valoarea nutritivă, ceea ce înseamnă că îți ratezi obiectivul (sănătos). Uleiul are un gust delicios, făcându-l foarte potrivit pentru amestecat prin salată/iaurt, sau pentru adăugat in alte feluri de mâncare după preparare.
Lidia –
Merge perfect in orice tip de mancare si dieta, mai ales ca sunt foarte atenta la alimentele pe care le consum.